Avantatges i inconvenients d’instal·lar un sòl radiant per aigua -
Publicado por en

Avantatges i inconvenients d’instal·lar un sòl radiant per aigua

Mantenir la casa calenta de manera que no afecti el disseny i als espais és una cosa difícil d’aconseguir amb les estufes i radiadors, ja que aquests s’han de situar en diverses habitacions per a aconseguir escalfar els llocs claus de l’habitatge.

Si es tracta d’un habitatge nou o d’una reforma, és interessant tenir en compte altres opcions que puguin afectar en menor mesura al disseny de la llar i fer-te estalviar en el consum energètic.

El sòl radiant per aigua és una xarxa de tubs instal·lada sota el paviment de l’habitatge. A través d’aquesta xarxa circula aigua a temperatures de 35 °C i 45 °C.
Vols conèixer els avantatges i inconvenients de l’instal·lació d’aquest sòl? A Finques Pàdua t’ho expliquem:

Avantatges de la calefacció de sòl radiant per aigua

Disseny:
la calefacció està instal·lada sota el sòl, per tant no hi ha tubs ni objectes a la vista, la qual cosa contribueix en l’estètica de la nostra llar.

Benestar: aquest sistema de calefacció està regulat per normativa perquè mai superi els 29 graus centígrads, per tant, mai supera la temperatura corporal. D’aquesta manera evitem problemes de circulació, sequedat de mucoses i altres malestars associats a la calefacció.


Estalvi:
el sòl radiant utilitza aigua a una temperatura de 35ªC i 45 °C, mentre que la calefacció tradicional pot arribar als 70 °C, la qual cosa es tradueix en un estalvi de un 15% i un 20%.

Desavantatges de la calefacció de sòl radiant per aigua

Lentitud: el seu punt feble és que en tractar-se d’aigües a baixa temperatura el temps necessari per a escalfar l’habitatge pot anar des de les 6 fins a les 12 hores segons la grandària. És per això que es recomana per a habitatges i edificis amb ocupació permanent.


Danys o avaries: en estar sota el paviment de l’habitatge, un trencament en el sistema de tubs, podria implicar complicacions d’humitat o flitraciones majors i la consegüent necessitat d’aixecar i canviar el sòl per a la seva reparació.
Què et sembla aquesta alternativa?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *